Danas jesi,sutra nisi...
...
jeeee
Nema zapisa.
Blog
subota, listopad 4, 2008
Ah, evo i mene naakon duuugog toplog ljeta....hehee....puno toga sam doživila, obišla, upoznala...itd itd.....neda mi se nabrajat ni prepričavat, nije sve za javnost...dakle.....Dragi moji, dobro, ne baš moji.....

Kao što vidite, nije me bilo dugo dugo, zapostavila sam svoj blog.....Nisam imala mašte i tako dalje....škola je počela, dosadna kao i uvijek, s mnogo trzavicu u razredu, hehe...Zanimljivo mi je to gledat, ali ne i sudjelovat, al kao što znam , imaju me neki na piku, i boli me briga, ja im se suprostavljam doista dobro....verbalno, ako bude trebalo i fizički...hehe...Nadam se da neće doći do takvih mjera.....

Ugl, evo , pokušat ću češće uređivati blog i pistat postove, makar sumljam da ću uspijeti, imam 19 predmeta, treninzi svakodnevni, likovna grupa......itd itd......Pogotovo me zaokupirala kemija koju mrzim i ne kužim ju, već se bojim popravnog...hehehe...a imala 4 prošle god...:D Sociologija i logika- dva nova predmeta, ubij Bože, dosadno i nelogično....

dakle.....sretno vam u šk, i nemojte pokisnut kao ja u ove jesenske dane.....
antonija-hercegovina @ 15:33 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 24, 2008

Hodočašće u Međugorje

 

Jedan vrlo lijep događaj kojeg neću zaboraviti, to je hodoćašćeu Međugorje i ostala mjesta u Zapadnoj i Srednjoj Hercegovini. Dugo sam iščekivala polazak. Jedva sam dočekala taj trenutak. Polazak ispred Mimare.

 

Dakle, u 24:00 smo krenuli iz Zagreba na dug put u Međugorje. U putu je bilo lijepo i sretno smo stigli u Čitluk, mjesto pored Međugorja gdje nam je bio i smještaj. Obitelj nas je lijepo dočekala. Tada smo dobili nršto više od sata slobodnog vremena da se raspakiramo i odmorimo (od sjedenja) hehehe. Nakon toga smo krenuli u grad Ljubuški  na Humac u franjevačku crkvu i muzej. Dojmilo me se jako. Bilo je predmeta čak iz vremena prije Krista. I , napokon smo krenuli na slapove Kravice koje sam tako jako isčekivala. Osjećala sam se tako mirno,veselo kad smo bili na slapovima. Ljepota prirode me smirivala od napetosti i iznenađenosti. Bilo mi je žao što sam se morala rastati;opet, od slapova. Vratili smo se natrag u Međugorje i dobili dva sata vremena da se najedemo prije krunice, mise i klanjanja. Izdržala sam i klanjanje iako sam se malo smrzla. Divila samse profesorici Jugović kako je ona jedina ostala od nas nekolicine i molila. Svi su se raspršili, dosadilo im. Navečer, prije spavanja mislila sam o Bogu, Gospi i obitelji, krenula se molit i zaspala. Bio je to iscrpan dan.

Sljedeći dan je bio još „duhovniji“ , ukazala se Gospa i ja sam to osjetila, neki mir i spokoj u mojoj duši. Osjećala sam se opušteno. Unatoč krikovima koji su dopirali iz šatora od jadnih i opsjednutih ljudi. Dok smo se penjali na brdo ukazanja molili smo krunicu. Razmišljala sam o obitelji, rodbini, školi i pokonima. Molila sam Gospi i zahvaljivala na svemu. Nikad nisam bila toliko oduševljena Gospom kao tada. Zaista predivno... Krenuli smo pješke koja tri kilometra do Majčina sela, tamo je bio vrt sveto Franje. Magarci, konji, poniji...U Majčinu selu smo se susreli s bivšim ovisnicima. Dok su pričali pakao kroz koji su prolazili, trnci su mi prolazili tijelom. Bila sam tužna, te sam zahvalila Bogu i molila Ga da mi se takvo što ne desi. Autobus je stigao i krenuli smo na Križevac. Bila sam vesela i iznenađena, skoro sam trčala prema gore. Željela sam što prije stići gore, više, da budem, tako reći, bliže Bogu. Naravno, molila sma krunicu, malo na hrvatskom jeziku, malo na talijanskom. Jer sam se sa svojom najboljom prijateljicom odvojila od hrvatske skupine. Bila sam neumorna, sve brže sam išla gore i stila sam zaoko pola sata. Osjećaj je bio prelijep, pogled na Hercegovinu, kao raj na zemlji, i onaj bijeli veliki križ je bio prvi u mojim očima. Bilo mi je teško kad mos morali sići i na misu ići. Željela sam ostati gore do mraka, tako je neopisivo bilo. Al' što se mora, nije teško. Uvečer su opet suljedile krunica, misa, klanjanje.

Treći dan smo krenuli u Široki Brijeg u Franjevačku galeriju, tamo nas je dočekao fratar Venancije i poveo nas okolo, kad sam ugledala jamu gdje su pokopali, tj. Krvoločno poubijali i bacili katoličke svećenike, počele su mi suze ići...Kao da se u mom srcu neka taman strana otvorila, bijes, ako to tako mogu nazvati, razočaranje i žalost. Fra Jozo Zovko je imao zanimljiv govor koji mi je s vremenom počeo ići na živce, i ne samo meni. Jer je filozofirao i otegnuo nam vrijeme za Mostar, tako da smo samo pola sata bili u Mostaru. To me jaaaako naljutilo i razočaralo! Mostar je predivan grad, dojmio mi se oanj zvonik visok 114metara. Iz inata muslimanima, podigoše ga. To je bilo zanimljivo. I , eto nas opet u Međugorju, imali slobodno, najeli se i doma na večeru, pa klanjanje. Na klanjanju mi je bilo lijepo. Pjevali smo na svim jezicima. Mislim da je bilo na osam jezika. Posvetila sam se molitvi, iako me zrak smrznuo, hehehe. Malo me nervirao neki Talijan ispred nas, stalnoje pričao i okretao se. Pa smop ga zamolile na talijanskom tišinu. I on opet i dalje priča s curom! Jaoo!!! Vratili smo se navečer i otišli spavati. Bilo mi je žao jer sam znala da vrijeme prolazi i da sutradan idemo natrag za Zagreb. Jako mi se sviđa Hercegovina,a i tu su moji korijeni, sve mi je to prolazilo kroz glavu.

Ujutro smo se pozdravili od obitelji koja nas je lijepo posluživala. Otišli na misu i krenuli prema Čapljini do gradića Počitelja, to je jedini muslimanski grad u Hercegovni, to me iznenadilo. Tamo je bila neka muslimanka koja nam se ružno obratila, nešto je trabunjala profesorici, naljutila me!!! Krenuli smo natrag prema Ljubuškom, prošli Grude i Posušje, te stigli do Tomislavgrada i krenuli na Buško jezero gdje je duhovni centar. Centar je tako uredan, pedantno pospremljen, nov, kao da se nalazim u New Yorku, a ne na selu. Sestra Stjepanka je bila oduševljena kad smo prolazili kroz Duvanjsko polje, ipak je tu rođena, i živjela je tu. Onako joj je oko srca toplo bilo. Krenuvši iz Rame, ja sam se rastužila jer sam znala d aizlazimo uz srca Hercegovine, krenuli  smo putevima Bosne do Jajca. Iznenadile su me džamije kojih je bilo na pretek. Muslimani su zaista napasni s time. Odmah mi se mišljenje izvrnulo, štovala sam sve vjere al' kad je sestra Stjepanka o tome, naljutili su me. Na svakih 200 metara nikle džamije, svagdje šiljci, i onda tek kad mos ušli u Rapubliku Srpsku, zankovi na ćirilici. Hahahahah....Ironija! Skontala sam što piše, al' me u oči to bolo. Bosna ima lijep krajolik ali mi se više svidjela Hercegovina, krš i kamen i puno različitosti dok je u Bosni sve zeleno i samo rijeka Vrbas. U Jajcu mi se svidjela stara Crkva iz srednjeg vijeka i katakombe Hrvoja Vukčića Hrvatinića. Sve ostalo mi je bilo onako pomalo bezvezno. Žalostan je to grad, sigurno se teško živi u Bosni. Po kućama u Hercegovini, koje smo usporedili s onima u Bosni, za Hercegovinu možemo reć da je Amerika! Zaista žalosno izgleda krajolik u Bosni. Kuće su stare, propucane, bez fasada. To smo komentirali u busu kad smo prolazili. I zaključila sam da je živjeti u Bosni teško, teško kao našim umirovljenicima. Prođosmo i Banja Luku i stigosmo do Gradiške an granicu. Malko je bila gužva ali mene to niej smetalo. Zagledala sam se u pravolsavnu crkvu koja je bila pored graničnog prijelaza. Mislila sam , zašto se morao dogodit istočni raskol, zašto!? Zašto da bude jednostavno kad može bit komplicirano. Nakon pola sata na granici, došli smo na autocestu i napokon u našoj dragoj zemlji Hrvatskoj. Odmah mi je pao kamen sa srca, nije mi bilo ugodno prolaziti kroz Republiku Srpsku, nikako i jedva sam čekala Hrvatsku! I svoj beli Zagreb grad!

 

Moja je vjera ovim putovanjem još više očvrsnula. Zahvalna sam Bogu i roditeljima koji su me pustili i priuštili mi ovo. Te ravnateljici i sestri Stjepanki koje su ovo organizirale. Zauvijek ću se sjećati svakog detalaj s ovog hodoćašća i ako bude sljedeće godine opet ću ići, naravno ako budem živa i zdrava i ako me roditelji puste. A vjerujem da me Bog čuva zajedno sa mojim roditeljima. Moja ljubav prema Bogu i domovini će me dogurati da opet idem.   

antonija-hercegovina @ 13:03 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 17, 2008
Scijentologija
 
 
 
 
Pojam scijentologije
 
 
Scijentologija je skup vjerovanja i učenja, izvorno uspostavljena kao sekularna filozofija 1952. godine, a čiji je tvorac bio pisac znanstvene fantastike L. Ron Hubbard. Nedugo poslje, 1953. godine preusmjerena je kao "primjenjena religijska filozofija". Scijentologiju zastupa Scijentološka crkva, koja, prema njenim kritičarima, predstavlja komercijalno udruženje poznato po obrani svojih učenja oslanjanjem na zakone o zaštiti autorskih prava, te zakone vezane za poslovne tajne. Isto tako, scijentologiju se kritizira da koristi prisline metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih članova, a zbog načina korištenja komercijalnih pravnih instrumentata protiv pojedinaca, većina smatra scijentologija takvim pristupom ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta.
 
 
Scijentologija kao religija
 
 
Kao religija, scijentologija je priznata jedino u Sjedinjenim američkim državama kroz ustavna prava sloboda religija koja proizlaze iz prvog amandmana, dok u Australiji gdje je situacija malo drugačija, jer, iako ustav garantira vjerske slobode, religija se priznaje i dobiva određene povlastice tek ako u popisu stanovništva određen postotak stanoništva navede da pripadaju nekoj religiji, tako je npr. pokušano i proglašavanje Jedi religije - iz filmskog niza Zvjezdani ratovi kada je 70,000 australaca u popisu stanovništva iz 2002. godine navelo da pripadaju Jedi religiji, no država tu religiju nije priznala zbog njenog očitog spoja s već spomenutim znanstveno fantastičnim filmom, i u Španjolskoj gdje je Vrhovni sud odobrio scijentološkoj organizaciji pravo upisa u popis službeno priznatih vjerskih zajednica.
 
U Hrvatskoj je scientologija priznata kao dobrotvorna vjerska organizacija, kao i u Nizozemskoj, Mađarskoj, Portugalu, Švicarskoj, Kazhstanu, Kirgistanu, Meksiku, Indiji, Albaniji, Sloveniji, Japanu, Švedskoj, Austriji, Novom Zeladu i Francuskoj.
 
 
 
Osnovne postavke scijentologije :
 
         Čovjek je besmrtno duhovno biće.
         Čovjekova iskustva sežu mnogo dalje od jednog životnog vijeka, a njegove su sposobnosti neograničene, čak i ako ih trenutačno nije svjestan.
         Čovjek je u osnovi dobar. On teži opstanku. Njegov opstanak ovisi o njemu samome, njegovim bližnjima i njegovom postizanju zajedništva sa svemirom.
         Scijentologija čovjeka naziva thetan (od grčkog slova theta što znači misao, život ili duh).
         Taj se izraz koristi da bi se izbjeglo brkanje s ostalim konceptima duše. Thetan je osoba sâma - duhovno biće koje nije odvojeno od njega samog već čovjek sâm jest thetan.
 
Zašto scijentologija nije religija?
 
Ø      Scijentologija na prvi pogled ima sve što ima religija. Ima obrede, simbole, nedjeljno Bogoslužje... Međutim da bi se imalo Bogoslužje, u toj riječi treba - Bog. Naime, scijentologija nema nikakvo vjerovanje niti ikakvih dodirnih točaka sa transcedentalnim u bilo kojem smislu. Ne spominje se Bog, ni Spasenje... ništa!
Ø      Postavlja se pitanje dali religija nužno mora imati vezu sa transcedentalnim? Pa odgovor je... da!
Ø      Naime ako postavimo scijentologiju naspram recimo komunizma kao ideologije... I komunizam ima simbole, ima čak i svoje apostole (Marx, Engels, Lenjin), ima svoj konačni cilj (komunizam/besklasno društvo), ima svoju svetu knjigu (Manifest), ima svoju filozofiju... ali nema vezu sa transcedentalnim i zato nije religija nego ideologija.
Prvotno se gledao na scijentologiju kao još jednu New Age furku. U današnjem vremenu kada vlada duhovna glad, New Age je iz konzumerizma postao instant religija, baš onako kako smo i mi postali instant civilizacija. Uzmi gemišt religija, napravi koktel, uzmi što ti štima, glavno da je tebi dobro - i napravi sam svoju duhovnost. Međutim scijentologija nigdje ne spominje niti se dodiruje duhovnosti.
 
 
Ø      Jedan fratar koji je inače poznat po svom ekumenskom i međureligijskom radu susreo se sa pripadnikom scijentološke crkve. Njegov zaključak je bio sljedeći: Scijentologija nije religija (jer nema nikakvu vezu sa transcedentalnim), a svojim sljedbenicima manipulira tako što su otkirli neku psihološku tajnu.
 
 
 
 
Manipulacija sljedbenicima
 
Scijentološka crkva nigdje nije priznata kao religija, osim u SAD-u gdje je i osnovana i to zahvaljujući prvom amandmanu Ustava SAD-a gdje se jamče vjerske slobode. Religija je postala iz čistog pragmatizma da bi se dobile sve benificije pri plačanju poreza koje uživaju vjerske institucije. Pa što je onda scijentologija?
Scijentologija je u suštini način da se od sljedbenika, odnosno žrtava izvuku što veće količine novca.
Kako?
Gore spomenuti fratar koji govori o psihološkoj tajni. Scijentolozi naime koriste opasno psihoterapiju koja u suštini radi po principu brainwashinga. Dakle sljedebenicima-početnicima se kroz psihoterpaiju radi na oslabljivanju uma, razuma kada um iz racionalnog prelazi u iracionalno stanje. Tada dalje nije teško manipulirati sa sljedbenicima, pa ni prodati im apsurdnu petparačnu priču o Xenu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Koliko je scijentologija opasna
 
Nažalost ovdje ne možemo govoriti o nikakvoj vjerskoj slobodi pošto ovdje religije - nema! Scijentologija je dakle veliki sceam od kojeg dobro žive veliki vođe ove "religije". Scijentologija je pod stalnom prismotrom njemačke obavještajne službe, u Italiji su pokretani mnogi procesi protiv scijentološke crkve, a u SAD-u je pokrenuto mnogo istraga zbog gospodarskog kriminala, krađa pa i ubojstava. Mnogi vođe ove "religije" završili su u zatvoru.
Ljudi koji su uvučeni u brainwashing scijentologije, a uspjeli su se izvući pokrenuli su svojvrstan rat na Internetu protiv scijentologije da upozore ljude na pogubne posljedice ulaska u ovakvu "religiju".
 
 
Apsurdi scijentologije
 
Jedan od simbola scijentologije je i tzv. "scijentološki križ". Križ je simbol kršćanstva - muke, smrti i uskrsnuća Kristova. Scijentologija nema nikakve veze s kršćanstvom, jedina veza s Kristom je ta da je to lažna slika . Zašto križ? Scijentološki križ ima osam krakova koje prikazuju osam dinamika (?!).
Na službenoj stranici scijentološke crkve pozivaju se ljudi na "sunday service", odnosno nedjeljno Bogoslužje.
Ali što se slavi na tom Bogoslužju? Xenovo zatočeništvo?
 
 
Scijentologija i psihijatrija
 
U scijentologiji postoji grupa koja je anti-psihijatrijski nastrojena. Po njima psihijatrija je pogubna naspram psihologije, u toj mjeri da psihijatriju optužuju za Prvi Svjetski Rat, uspon Hitlera i Staljina, napade 11.9., rat u Bosni i na Kosovu...
 
Poznati scijentolozi 
 
         Tom Cruis, poznati hollywoodski glumac koji je također scijentolog, John Travolta, Kirstie Alley.
         Tom Cruise je došao u dodir sa scijentologijom preko svoje prve supruge Mimi Rogers. Tamo je kroz scijentološki "self-help", odnosno kroz scijentološku psihoterapiju Tom pobjedio disleksiju. Od tada je čvrsti sljedbenik i zagovornik scijentologije.
Hollywoodski glumci su propagandni aprat preko kojih scijentologija djeluje. Svojim velikim utjecajem, guraju karijere ovih glumaca, a ovi zauzvrat rade kao propagandni strojevi ove velike prevare
antonija-hercegovina @ 11:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 9, 2008


 Često o ljubavi slušamo ove ili one teorije. Netko će nam savjetovati jedan način za osvajanje ili zadržavanje partnera, na drugom mjestu pronaći ćemo potpuno drugačiji.
  Ni jedna znanstvena metoda kada se radi o ljubavi nije u potpunosti točna, jer ljubav nije mjeriva konstanta. Ne možemo reći ja sam 25 metara zaljubljena u svoga partnera, dok je moja prijateljica u svoga 17 metara. U ljubavi ništa nije egzaktno. Ništa nije dokazivo i ništa nikad nije sigurno. Ljubav je samo osjećaj, u vašem srcu ili glavi, svejedno. Ono što vrijedi za vas ne vrijedi na za koga drugog. Zbog toga prije nego pođete u potragu za ljubavnim savjetima, prvo pokušajte potražiti odgovore u sebi. Umjesto čitanja literature o spašavanju veze ili braka, pokušajte čitati partnera.Slušate što vam govori. Nikad ne komentirajte svi ste vi isti. I nikad nemojte pomisliti da ono što je vrijedilo kod bivšeg mora vrijediti i kod budućeg.


Evo samo nekih često spominjanih, a potpuno kontradiktornih tvrdnji vezanih uz ljubav.

1. Tek u braku osjetit ćete pravu ljubav!  -   Ljubav umire činom sklapanja braka!

2. Zaljubljeni su potpuno ludi! – Pametna osoba ženi se za ljubav!

3. Najljepša ljubav se događa na prvi pogled ! – Najljepša je ona ljubav koja se razvije iz prijateljstva.

4. Ljubav nadilazi sve probleme! – Najveći problemi su ljubavni!

5. Ljubav i sex nemaju nikakve veze! - Sex je samo dobar ako voliš partnera!


6. Ljubavi ili ima ili nema! – Na ljubavi se mora raditi!

7. Ljubav je slijepa! – Prava ljubav sve vidi!

8. Samo je jedna prava ljubav! – Sve ljubavi su prave!

9. Možemo voljeti samo jednu osobu! – Možemo voljeti više osoba istovremeno!

10. Najsretnije su zaljubljene osobe! – Nema sretnih ljubavi!

11. Ljubav je bol! – Ljubav je sreća!

Ponekad su obadvije tvrdnje istinite, ponekad su obadvije potpuno nerealne. Jedina potpuno istinita tvrdnja je da u stvari o ljubavi ne znamo ništa ili znamo vrlo malo...A KOLIKO SU OVE TVRDNJE TOČNE...I NETOČNE...JA ZNAM SVOJE MIŠLJENJE,AL SAM STAVILA I ONA DRUGA RAZMIŠLJANJA LAKIH LJUDIA,KAKO BIH REKLA...lakih ,znate...neću se ružno izraziti...


antonija-hercegovina @ 21:17 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 8, 2008


Jeste se ikad zapitali???...kako se ne mogu odlučit?!
Dvojbe...između ovoga ,onoga...odjeće,ljudi,stvari...ili ljubavi?!
Beskrajno volite neke osobe a morate se za jendu odlučit...ali kako? Tko će vam pomoći, ni sami ne znate...
Jel' vam se desilo to jednom u životu...ma je sigurno...sa glupim sitnicama,al ja pita za osobe neke?

...zamislite se...je li?...
Dvojite se,recimo u videoteci,gledate koji ćete horor uzeti,a ne možete obadva jer nemate para trenutno za obadva...hmmm...kako je teško odlučit...
Velike li odluke!?.No dobro to je još ništa, kad imate neke životne dvojbe, a možete pogriješiti, donošenjem krive odluke...
Zašto toliko vaga postoji u našem životu...vaga,vaga...i kad stanemo na vagu,važemo se...hahahah
Koliko sam se udebljala,jooooooj...mora na djetu...
Vaga nam zaista čini život težim...ah, taj Arhimed, fizičar smotani...i tako mi jadni smotani ljudi patimo i radi težine...
Kako god okreneš vaga te prati na tvome putu...u ljubavnom, obiteljskom,školskom,ma svakakvom životu...
Al ,priznajmo da je najgora vaga obitelji i ljubavi...

...to se meni upravo događa...Ljubav...ah
antonija-hercegovina @ 13:55 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 5, 2007
click to comment click to comment
click to comment ...eto,dosta je,ima ih još...inače,ja sam ova u rozoj majci...hehe
antonija-hercegovina @ 15:40 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 28, 2007


Bijele plahte i rupe na mjestu očiju… Iako ne zvuči strašno, bio je to odličan način za plašenje ljudi u srednjem vijeku, a i danas je način za zaradu. Razne vračare, šaptačice duhovima, kao i dvorci u Škotskoj kao stvoreni su za dobru zaradu. Iako često prikazani kao zlodusi, bilo je i pozitivnih likova, poput Caspera. Eh,kad bi svi takvi duhovi bili,gdje bi nam bio kraj?...

Kako postati duh? Umrijeti, po mogućnosti tragično, opsjedati kuće i plašiti bližnje. Po nezavisnim anketama, otprilike 50% ljudi vjeruje u duhove i nadnaravna bića.


U arhaičnim religijama, duhovi su duše umrlih ostalih na ovom svijetu. Ostali su na ovome svijetu jer su dužni nešto ispuniti i učiniti ,a teek nakon ispunjenja otići u raj....

U Bibliji, Duh Sveti je jedno od svetog trojstva, zaslužan za Isusa.

Primjer u modernijoj literautri je Harry Potter u kojem se spominjie Skoro bezglavi Nick, koji u petoj knjizi opisuje duha kao umrlog  koji se previše boji krenuti "dalje" te radije ostaje na svijetu kojeg je trebao napustiti.

BUUUUUUUU...Vjerujete li i vi u duhove...jeste li ih ikada prizivali...???


antonija-hercegovina @ 10:59 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
O MENI...ah što mi se neda
click to comment
ostarila..
Kontaš?
A Ambivalent
N Nice
T Talented
O Overwhelming
N Neat
I Industrious
J Judicial
A Amorous

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Shoutbox
4.9.2017. 16:27 :: Sudah 3 Hari Kelamin Sakit Saat Kencing Dan Keluar Nanah
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
4.9.2017. 17:35 :: Bahaya Kutil Di Anus
cara mengatasi kutil kelamin dengan cepat dan aman tanpa perlu kawatir efek sampingnya

info hubungi
083 863 476 972
(whatsapp,sms,telp)
5.9.2017. 9:43 :: Cara Mengobati Kencing Keluar Lendir Bening
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
5.9.2017. 9:45 :: Perut Bagian Bawah Terasa Panas Dan Sakit Ujung Kelamin
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
5.9.2017. 15:39 :: Ujung penis Merah dan meneteskan cairan kekuningan
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
6.9.2017. 9:09 :: Cara Mengobati Keluar Cairan Bening Setelah Kencing
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
6.9.2017. 9:12 :: Cara Mengobati Keluar Cairan Bening Setelah Kencing
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
6.9.2017. 15:11 :: Obat Bengkak Dan Keluar Nanah Pada Alat Vital Pria
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
7.9.2017. 16:26 :: Cara Mengatasi Kencing Bernanah
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
8.9.2017. 2:45 :: Pengobatan Kondiloma Pria
OBAT KUTIL KELAMIN
082233845642
8.9.2017. 15:40 :: Ujung Kelamin Panas Sakit Dan Bernanah
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
10.9.2017. 2:28 :: hilangkan kondiloma pada ibu hamil
Membantu mengatasi berbagai masalah mengenai kondiloma akuminata

hubungi kami di :
083863476972
11.9.2017. 15:54 :: Penyakit sipilis dan obat sipilis herbal
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
11.9.2017. 19:59 :: Pengobatan Kutil Kelamin Secara Tradisional
Sedang Cari Pengobatan Kondiloma Akuminata,

Segera Hubungi kami Denature Herbal

Whatsapp :
083844900110
12.9.2017. 15:40 :: Apa penyebab BAB keluar lendir kuning di anus
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
12.9.2017. 21:42 :: obat kutil kelamin alami
oBAT KUTIL KELAMI DAN OBAT SIPILIS 082233845642
13.9.2017. 4:17 :: Grosir Alquran Murah
Grosir Alquran Murah
13.9.2017. 4:17 :: Toko Online Jual Al quran
Toko Online Jual Al quran
13.9.2017. 15:49 :: obat sipilis pada pria
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
15.9.2017. 15:40 :: harga obat ambeven di apotik
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
15.9.2017. 22:10 :: Obat Kutil Kelamin Buat Sendiri
Bila ada sesuatu yang ingin dikonsultasikan mengenai penyakit anda, langsung hubungi kami di

083863476972
(whatsapp)

semoga cocok dan lekas sembuh
16.9.2017. 6:15 :: Mengobati Kutil Kelamin Dengan Abothyl
Jual Kapsul dan Salep Jamu Kutil Kelamin Denature
kotak kami via SMS/WA/Tlp : 0857 6789 7666
16.9.2017. 15:04 :: Obat Asam Urat Herbahan Herbal Yang Berkhasiat
Obat asam urat herbal paling ampuh terbaru dan mudah di dapat hubungi 0821 3961 5111
18.9.2017. 18:41 :: Harga Obat Kondiloma
Jual Kapsul Jamu Kutil Kelamin.
Kontak Kami Via SMS/TLP/WA : 0857 6789 7666
18.9.2017. 19:18 :: obat wasir di jakarta
 kami 082111440020
18.9.2017. 19:18 :: aturan pakai ambejoss
kami menjual obat herbal ampuh dari de nature hubungi kami 082111440020
18.9.2017. 19:19 :: obat hemorohid manjur
kami menjual obat herbal ampuh dari de nature hubungi kami 082111440020
19.9.2017. 16:32 :: 4 Obat Rematik Tradisional Mudah Didapat
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
20.9.2017. 15:57 :: obat asam urat alami dari tumbuhan dan cara membuatnya
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
22.9.2017. 15:37 :: obat rematik dan asam urat di apotik
Silahkan pesan bila anda berminat di no 082138615111(call/sms/WA) 087724516111(call/sms) PIN (5E7B32FE) Sekilas tentang Obat kami,De Nature Indonesia adalah sebuah perusahaan yang bergerak di bidang kesehatan terutama Obat Herbal Tradisional. Produk
autići


Anketa
Najgori predmet vam je...


Index.hr
Nema zapisa.